Ο «ναός» τού άντρα

Λειτουργικότητα, πολυτέλεια και σειρά εξειδικευμένων υπηρεσιών χαρακτηρίζουν έναν ολοκαίνουργιο χώρο στην Προξένου Κορομηλά, αφιερωμένο στις ανάγκες τού άντρα.

Δημοσιεύτηκε εδώ: https://citymagthess.gr/life/xwros/article/o-naos-toy-antra/

και εδώ: http://shorturl.at/lxGS7

Στην καρδιά τής Θεσσαλονίκης –και, συγκεκριμένα, επί της οδού Προξένου Κορομηλά– η Πιπέργιας Constructions ανέλαβε την αρχιτεκτονική μελέτη κομμωτηρίου σε ένα κατάστημα 300 τετρ.μ., διαμοιρασμένο σε δύο ορόφους. Πρωταρχικός στόχος ήταν να διατηρηθεί ο ίδιος χαρακτήρας με το κατάστημα που η εταιρεία είχε σχεδιάσει στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, κυριότητας ενός εκ των δύο ιδιοκτητών. Επιπρόσθετος στόχος, η προσθήκη στοιχείων που θα δίνουν ακόμη μεγαλύτερο κύρος και πολυτέλεια στον νέο χώρο, αλλά και περισσότερες, πλέον, χρήσεις και υπηρεσίες.

 

Αποτέλεσμα όλων των προαναφερθέντων ήταν η δημιουργία ενός πολυχώρου υψηλών προδιαγραφών για την αντρική περιποίηση. Έτσι, ο πελάτης έχει τη δυνατότητα –εκτός από το να κουρευτεί– να απολαύσει τον καφέ ή το ποτό του στο μπαρ, να κάνει πεντικιούρ, ακόμη και να αγοράσει ρούχα στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους που δημιουργήθηκαν. Στο υπόγειο του καταστήματος υπάρχει σαλόνι για προβολές ταινιών ή αγώνων, ενώ τον χώρο πλαισιώνει ένα κλασσικό ξύλινο ποδοσφαιράκι, σε ένα ντεκόρ που ολοκληρώνουν οι μπλούζες των διάσημων πελατών με τις αφιερώσεις τους.

 

Αισθητική και λειτουργικότητα

Οι πολλαπλές χρήσεις και οι ανέσεις δεν υστερούν, ωστόσο, ούτε για τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους. Κάθε θέση εργασίας έχει τον δικό της λουτήρα, ώστε η ολοκλήρωση της διαδικασίας τού κουρέματος να γίνεται στο ίδιο σημείο από τη στιγμή που θα καθίσει ο πελάτης, μειώνοντας έτσι αισθητά την πυκνότητα του διαγράμματος ροής. Ειδικές καταπακτές μεταφέρουν τις τρίχες και τις πετσέτες στον χώρο τού πλυσταριού, στο υπόγειο, όπου καταλήγουν μέσα σε κάδους αχρήστων και άπλυτων, αντίστοιχα. Χώροι γραφείων και αποδυτηρίων, καθώς και χώρος μηχανολογικών εγκαταστάσεων ξεχωριστός από την υπόλοιπη οικοδομή συμπληρώνουν το κατάστημα.

Σε ό,τι αφορά το ύφος τού μαγαζιού, τα σκούρα χρώματα στον χώρο, όπως η μαύρη οροφή με ρετρό στοιχεία, το γκρι διακοσμητικό τουβλάκι, τα μάρμαρα Brown Ιmperial, αλλά και το μπορντό χρώμα στις τοιχοποιίες, σε συνδυασμό με τα χειροποίητα και custom made από την Πιπέργιας Constructions έπιπλα και φωτιστικά δημιουργούν ατμόσφαιρα πολυτελείας και κύρους.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο κομμάτι τού φωτισμού, ώστε το κατάστημα να αποκτήσει μια «σκηνοθετική», σκοτεινή ατμόσφαιρα, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται η οπτική των κομμωτών. Γι’ αυτόν τον λόγο σχεδιάστηκαν custom made φωτιστικά πάνω από κάθε θέση κουρέματος, με στόχο να φωτίζουν τον πελάτη από όλες τις γωνίες, χωρίς να δημιουργείται σκιά – ούτε από τον ίδιο τον κομμωτή.

photographer & cinematographer : keys of art 

 tsarouhas coiffure : Tsarouhas Coiffure

Tsarouhas.Kargakis coiffure : Tsarouhas.Kargakis

Pipergias Constructions  : Pipergias Constructions 

keysofart, 22/04/2020